Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία -
Ιατρική – Πλανήτης
pop_up_face
Διαφημίσεις Google
Τρίτη 24 Απριλίου 2012
Νέος κύκλος αγωγών από τους δημιουργούς του "Hurt Locker"
Μετά την κατάθεση αγωγών εναντίων 24583 ατόμων που φέρεται να απέκτησαν παράνομα αντίγραφα της βραβευμένης με Όσκαρ ταινίας "The Hurt Locker", η εταιρεία παραγωγής, Voltage Pictures, ξαναχτυπά. Αυτή τη φορά, σε νέα αγωγή έχουν προστεθεί περίπου 2500 άτομα στην λίστα φερόμενων ως χρήστες του BitTorrent, σύμφωνα με το TorrentFreak.
H Voltage Pictures, η οποία κατέθεσε την αγωγή την περασμένη εβδομάδα στη Φλόριντα, ισχυρίζεται ότι όλα αυτά τα άτομα απέκτησαν παράνομα την ταινία, με αποτέλεσμα να έχει εκατομμύρια δολαρίων απώλειες εσόδων. Ένα από τους στόχους της αγωγής, είναι να καταφέρει να πάρει δικαστική εντολή για την αποκάλυψη των ταυτοτήτων των φερόμενων "διαμοιραστών" της ταινίας, μέσω των παρόχων υπηρεσιών διαδικτύου (ISP's).
Το TorrentFreak επισημαίνει μια ενδιαφέρουσα....σύμπτωση. Όλοι οι κατηγορούμενοι απέκτησαν τα αντίγραφα της ταινίας το 2010 και όλοι έχουν τον ίδιο ISP, την Charter Communications.
Σχεδόν πριν δύο χρόνια, η Voltage Pictures, είχε καταθέσει την πρώτη αγωγή της εναντίων των "διαμοιραστών" του "Hurt Locker". Αφού πέρασαν δύο χρόνια με διαμάχες και προστριβές για το εάν είναι νόμιμο να στραφεί νομικά εναντίων χιλιάδων ατόμων και αν πρέπει να αποκαλυφθεί η ταυτότητα τους, η υπόθεση έληξε τον περασμένο Δεκέμβριο. Άγνωστος είναι ο αριθμός των συμφωνιών που επιτεύχθηκαν σε αυτή την υπόθεση, αλλά δεν έγινε γνωστό αν άξιζε τον κόπο οικονομικά για την εταιρεία παραγωγής αναφέρει το TorrentFreak.
Αν και η Voltage Pictures έχει τα ηνία της στοχοποίησης των χρηστών του BitTorrent, αρκετές άλλες εταιρείες έχουν στραφεί εναντίων ατόμων που "μοιράζουν" παιχνίδια, ταινίες και βιβλία στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με το TorrentFreak, περισσότερα από 250000 άτομα έχουν μηνυθεί στις ΗΠΑ για παράνομο διαμοιρασμό αρχείων μέσω BitTorrents.