Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Κυριακή 2 Ιουνίου 2019

Νέα τεχνολογία θα ελέγχει το μυαλό


DARPAΓια πολλά χρόνια, οι επιστήμονες προσπαθούν να δημιουργήσουν τρόπους και τεχνολογίες, που θα επιτρέπουν στους ανθρώπους να ελέγχουν πράγματα μόνο με τη σκέψη τους. Μπορεί να ακούγεται σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά πολλές είναι οι έρευνες και τα πειράματα που έχουν γίνει πάνω σε μηχανές που μπορούν να διαβάσουν το μυαλό ή να μεταφέρουν τις σκέψεις σε άλλα άτομα ή αντικείμενα.Και τώρα η DARPA, το ερευνητικό κέντρο του αμερικανικού στρατού, έχει αναπτύξει μια ....
μη-χειρουργική νευροτεχνολογία νέας γενιάς, γνωστή και ως N3 project, για να δημιουργήσει «αξιόπιστες νευρικές διεπαφές χωρίς την ανάγκη χειρουργικής επέμβασης ή εμφυτευμένων ηλεκτροδίων».
Το N3 project, είναι σύμφωνα με τη DARPA μια τεχνολογία «ανάγνωσης και εγγραφής» που συνεπάγεται αμφίδρομη πορεία. Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από το στρατό για να ελέγξει ένα σύνολο drones ή να μεταφορτώσει αισθητηριακές πληροφορίες στον ανθρώπινο εγκέφαλο που θα είχε σαν αποτέλεσμα τα άτομα να αισθάνονται ή να βλέπουν πράγματα που δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα.Το τελευταίο είναι ένα πραγματικό έργο που βρίσκεται υπό ανάπτυξη στο Πανεπιστήμιο Rise. Αυτό το σύστημα, θα μπορούσε να επιτρέψει σε ένα τυφλό άτομο ή σε οποιονδήποτε συνδέεται με αυτό, να βλέπει αυτό που μπορεί να δει ένα άλλο άτομο.
Το Ν3 project θα μπορούσε να λειτουργήσει τόσο με μη επεμβατικό τρόπο όσο και με μικροσκοπικά επεμβατικές νευρικές διεπαφές.
Μη επεμβατικά
Συσκευές που θα μοιάζουν με κράνη, θα μεταδίδουν κύματα ραδιοσυχνοτήτων που μεταφέρουν δεδομένα μέσα και έξω από τον εγκέφαλο με τη μορφή υπερηχητικών, RF, μαγνητικών και άλλων πεδίων.
Αυτή η τεχνική, θα περιλαμβάνει επίσης αλγορίθμους για την....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr