Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

Εγκεφαλικός «διακόπτης» ίσως κρύβει τη λύση για την παχυσαρκία

Εγκεφαλικός «διακόπτης» ίσως κρύβει τη λύση για την παχυσαρκίαΣίδνεϊ 
Αυστραλοί ερευνητές ανακάλυψαν τον ακριβή εγκεφαλικό μηχανισμό που κάνει το σώμα να εξαρτάται από το λίπος προάγοντας την παχυσαρκία, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσαν στο επιστημονικό έντυπο Cell Metabolism.
Συγκεκριμένα, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Monash για πρώτη φορά εξηγούν την ικανότητα του εγκεφάλου να αντιλαμβάνεται τα επίπεδα της ινσουλίνης στο σώμα, τα οποία αυξάνονται μετά από κάθε γεύμα και παρουσιάζουν διακυμάνσεις.... ανάλογα με τη δαπάνη ή διατήρηση της ενέργειας.

Νέοι δρόμοι για θεραπείες ενάντια στη συσσώρευση λίπους

Οι επιστήμονες δηλώνουν ενθουσιασμένοι με την ανακάλυψή τους καθώς πιστεύουν ότι ανοίγονται νέοι δρόμοι για φάρμακα που θα αναστέλλουν τη συσσώρευση λίπους σε άτομα που δεν μπορούν να ελέγξουν το σωματικό τους βάρος.

Το λίπος αποθηκεύεται στο σώμα μας σε εξειδικευμένα κύτταρα, τα λιποκύτταρα, τα οποία αλλάζουν από λευκής μορφής, όταν αποθηκεύουν λίπος σε καφέ μορφή, όταν δαπανάται ενέργεια από τον οργανισμό.

Στα υγιή άτομα, ο μηχανισμός αυτός ανταποκρίνεται στα υψηλά επίπεδα ινσουλίνης στον οργανισμό μετατρέποντας το λίπος σε καφέ, ενώ όταν η ινσουλίνη είναι σε χαμηλά επίπεδα, όπως μετά από μια περίοδο νηστείας (μη κατανάλωσης τροφής), το λίπος είναι λευκής μορφής.

Διαρκής ενεργοποίηση του «διακόπτη»

Στα παχύσαρκα άτομα, αυτός ο «διακόπτης» είναι ενεργοποιημένος διαρκώς. «Ο καθοριστικός αυτός μηχανισμός που φυσιολογικά διασφαλίζει ότι η δαπάνη ενέργειας είναι ισοσκελισμένη με την πρόσληψη ενέργειας, στην περίπτωση της παχυσαρκίας δεν λειτουργεί σωστά και έχουμε συσσώρευση λίπους και κιλών. Ενδεχομένως να είμαστε σε θέση να επαναπρογραμματίσουμε τον μηχανισμό αυτό για να προάγεται η δαπάνη ενέργειας και η απώλεια βάρους στα παχύσαρκα άτομα», εξηγεί ο δρ Γκάρον Ντοντ, συγγραφέας της μελέτης.

Παλαιότερες μελέτες από την ίδια επιστημονική ομάδα είχαν αναδείξει πώς ο.....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.tovima.gr