
παράγει ηλεκτρισμό.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Βενκαταραμάνα Γκανταμσετί του Σχολής Μεταλλείων και Τεχνολογίας της Νότιας Ντακότα, έκαναν τη σχετική ανακοίνωση στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Χημικής Εταιρείας.
Η ηλεκτροχημική κυψέλη χρησιμοποιεί βακτήρια για να διασπάσει και να οξειδώσει την οργανική ύλη της ντομάτας. Η διαδικασία αυτή απελευθερώνει ηλεκτρόνια, τα οποία μετατρέπονται σε ρεύμα.
Προς το παρόν, η συσκευή παράγει λίγο ρεύμα: 0,3 βατ ηλεκτρισμού δημιουργούνται από 10 μιλιγκράμ (χιλιοστόγραμμα) ντομάτας. Όμως οι ερευνητές αισιοδοξούν ότι, με τις κατάλληλες βελτιώσεις, η απόδοση σε ρεύμα μπορεί να αυξηθεί κατά πολύ.
Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η εφεύρεσή τους μπορεί να αποδειχθεί πολύ χρήσιμη σε περιοχές που έχουν μεγάλη παραγωγή ντομάτας. Για παράδειγμα, στην πολιτεία της Φλόριντα κάθε χρόνο δημιουργούνται σχεδόν....
Διαβάστε περισσότερα στο: www.newsbeast.gr