Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Crypto-ransomware στοχεύει Linux συστήματα και servers

Security Η εταιρία antivirus Doctor Web προειδοποιεί για έναν νέο τύπο crypto-ransomware που στοχεύει χρήστες του λειτουργικού Linux.Το ransomware στο οποίο δόθηκε η κωδική ονομασία Linux.Encoder.1, στοχεύει Web servers, των οποίων το περιεχόμενο κρυπτογραφεί και απαιτεί την πληρωμή λύτρων ύψους 1 Bitcoin για την αποστολή του κλειδιού αποκρυπτογράφησης.
Πολλά από τα συστήματα έπεσαν θύμα του Linux.Encoder.1, μετά την εκμετάλευση μιας ευπάθειας στο Magento CMS -που χρησιμοποιείται σε e-commerce sites-, patch της οποίας διατέθηκε στις 31 Οκτωβρίου. Το ransomware...
απαιτεί administrator privileges για να τρέξει και στην συνέχεια κρυπτογραφεί (128-bit AES crypto) όλα τα /home directories καθώς και ότι αρχεία έχουν σχέση με websites, τα οποία βρίσκονται στο μηχάνημα.

Στην συνέχεια "περνάει" όλο το directory structure, κρυπτογραφόντας διάφορα αρχεία (Apache, Nginx και MySQL installations, windows executables, DLLs, .asp αρχεία, SQL, Java, JavaScript και αρχεία κειμένου).


Σε κάθε directory εγγράφει ένα αρχείο κειμένου με όνομα....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.adslgr.com