Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Φάκελος hacking αεροσκαφών

European Aviation Safety Agency: Φάκελος hacking αεροσκαφών  hackingEuropean Aviation Safety Agency: Το hacking αεροσκαφών είναι πραγματικότητα.
Η European Aviation Safety Agency επιβεβαίωσε τις ανησυχίες της για το μείζον θέμα του hacking αεροσκαφών.
Ισχυρίζεται πως Hackers θα μπορούσαν εύκολα να εισβάλλουν σε σημαντικά συστήματα των αεροπλάνων.
Στη φωτό: Air Traffic Control System
Στις 8 Οκτωβρίου του 2015, ο director της....
European Aviation Safety Agency, κύριος Patrick Ky αποκάλυψε πως έχει προσλάβει έναν σύμβουλο, που εργάζεται παράλληλα και ως πιλότος εμπορικών αεροσκαφών, και ο οποίος είναι σε θέση να εκμεταλλευθεί ευπάθειες του Aircraft Communications Addressing and Reporting System (ACARS). Το ACARS system χρησιμοποιείται στον κλάδο των αερομεταφορών ως ψηφιακό datalink system για την ανταλλαγή σύντομων μηνυμάτων μεταξύ των αεροσκαφών και των επίγειων σταθμών μέσω του Airband radio ή δορυφόρου.
Ο Ky έκανε μια συγκλονιστική αποκάλυψη σχετικά με το hacking των αεροπλάνων κατά την διάρκεια του meeting με την Ένωση Δημοσιογράφων του aerospace press (AJPAE), αναφέροντας πως ο εν λόγω σύμβουλος χρειάζεται μόνο 5 λεπτά για να σπάσει το ACARS και μόνο μερικές μέρες για να αποκτήσει πρόσβαση στο σύστημα ελέγχου αεροσκαφών από το έδαφος.
“Για λόγους ασφαλείας, δεν θα σας αποκαλύψω το πώς ακριβώς τα κατάφερε, αλλά θα σας αφήσω να κρίνετε αν το ρίσκο είναι μεγάλο ή μικρό,” είπε χαρακτηριστικά ο Ky.
Παρόμοια ζητήματα ασφαλείας συζητήθηκαν και από τον ερευνητή Hugo Teso κατά την διάρκεια του Hack in the Box conference το 2013, όταν στα πλαίσια μιας επίδειξης αποκάλυψε πως το hacking των αεροπλάνων ήταν δυνατό με την αξιοποίηση ενός framework (που ονομάστηκε Simon) κι ενός Android app.
Ο Hugo Teso επίσης hackαρε το ACARS και ήταν σε θέση να αποκαλύψει πολλές ευπάθειες του on-board system. Οι ειδικοί τόνισαν πως το hacking των αεροπλάνων είναι σχετικά εύκολη υπόθεση επειδή σχεδόν καμία ασφάλεια δεν.....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr