Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Κυκλοφόρησε επείγουσα ενημέρωση ασφάλειας για τον Firefox

Firefox FirefoxΤο Hotfix 41.0.2 είναι άμεσα διαθέσιμο για Windows, Linux και Mac OS X.Η Mozilla κυκλοφόρησε μια επείγουσα ενημέρωση ασφάλειας για την τελευταία (stable) έκδοση του Firefοx, επιλύοντας ένα θέμα ευπάθειας που θα μπορούσε να επιτρέψει σε έναν κακόβουλο ιστότοπο να έχει πρόσβαση σε private δεδομένα από άλλες προελεύσεις.Η ενημερωμένη έκδοση 41.0.2 του Firefox κυκλοφόρησε στις 15 Οκτωβρίου και είναι διαθέσιμη για υπολογιστές με Microsoft Windows, GNU / Linux, και Mac OS X.
Σύμφωνα με το ίδρυμα Mozilla, η...
εγκατάσταση του Firefοx 41.0.2 είναι απαραίτητη για την επιδιόρθωση μιας μόνο ευπάθειας, υψηλής κρισιμότητας, στο fetch () API (Application Programming Interface) του περιηγητή, στο οποίο εντοπίστηκε αδυναμία εφαρμογής της προδιαγραφής CORS (Sharing Cross-Origin Resource).
“Ο ερευνητής ασφαλείας Abdulrahman Alqabandi ανέφερε ότι δεν είχε εφαρμοστεί σωστά η προδιαγραφή CORS στο fetch () ΑPI επιτρέποντας σε κακόβουλες ιστοσελίδες να έχουν πρόσβαση σε private δεδομένα από άλλες προελεύσεις. Ο developer της Mozilla Ben Kelly ανέφερε ανεξάρτητα το ίδιο ζήτημα” αναφέρει η συμβουλευτική ανακοίνωση ασφάλειας που εξέδωσε η εταιρεία.
H Mozilla προτρέπει όλους τους χρήστες των Mozilla Firefox 41.0 και 41.0.1 να εφαρμόσουν την ενημερωμένη έκδοση ασφάλειας 41.0.2, το συντομότερο δυνατόν. Για την αναβάθμιση οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν είτε το ενσωματωμένο πρόγραμμα ενημερώσεων του browser (για Windows και Mac OS X) είτε να κατεβάσουν τα 32-bit και 64-bit εκτελέσιμα, καθώς και το πηγαίο πακέτο κώδικα του....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr