Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

΄Ενα νέο μέταλλο που είναι “99,99% από αέρα.”


boeing metal microlattice BoeingΈνα νέο βίντεο που κυκλοφόρησε από την Boeing αυτή την εβδομάδα υποστηρίζει ότι η εταιρεία ανακάλυψε ένα νέο μέταλλο που είναι “99,99% από αέρα.” Το νέο μέταλλο όπως καταλαβαίνετε προορίζεται για μελλοντική χρήση σε αεροπλάνα, αυτοκίνητα και άλλα αντικείμενα.Το μέταλλο αναφέρεται σαν microlattice, και αποτελείται από σειρές μικρο-σωλήνων σε μια σταυρωτή πλέξη που αφήνει κενό αέρος μεταξύ της κάθε διασταύρωσης.
Το microlattice όπως αναφέρει η εταιρεία είναι ένα...
από τα ελαφρύτερα υλικά που είναι γνωστά στον άνθρωπο αυτή τη στιγμή και σύμφωνα πάλι με την Boeing είναι σχεδόν έτοιμο να κυκλοφορήσει στην αγορά.
Το μέταλλο μπορεί να συμπιεστεί σε υψηλά επίπεδα χωρίς να σπάσει, και να απορροφήσει περισσότερη ενέργεια από τα κανονικά μέταλλα, κάτι που το καθιστά εξαιρετικά ευέλικτο για ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών.
Για παράδειγμα, το παρακάτω βίντεο αναφέρει ότι αν ρίξουμε ένα αυγό από ένα κτίριο που θα χρειαστεί περίπου τρία στρώματα από ένα περικάλυμμα φυσαλίδων για να μην σπάσει, αλλά με το μέταλλο microlattice, θα χρειαστεί ένα μόνο στρώμα που είναι ικανό να απορροφήσει τη δύναμη της πτώσης.
Η Boeing δεν ανέφερε αν σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το νέο μέταλλο σύντομα, αλλά το βίντεο αναφέρει ότι θα ήταν χρήσιμο στο μέλλον για χρήση σε δομές αεροπλάνων για την αφαίρεση βάρους και την αύξηση της αποδοτικότητας των καυσίμων.
Δείτε το βίντεο παρουσίασης....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.iguru.gr