Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

H λειτουργία DFU στο iPhone εμποδίζει οριστικά τις υποκλοπές των συνομιλιών του κατόχου του

Recovery Mode Βάλτε «λουκέτο» στην… κερκόπορτα του iPhoneH λειτουργία DFU στο iPhone εμποδίζει οριστικά τις υποκλοπές των συνομιλιών του κατόχου του – οι οποίες μπορούν να συμβούν ακόμη και όταν εκείνος νομίζει ότι έχει απενεργοποιήσει τη συσκευή του!Για μια ακόμη φορά ο Εντουαρντ Σνόουντεν, ο πρώην πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, προχώρησε σε αποκαλύψεις για τις δυνατότητες παρακολούθησης που έχουν υπηρεσίες όπως η NSA. Ο Σνόουντεν αποκάλυψε σε εκπομπή του αμερικανικού δικτύου NBC ότι υπάρχει δυνατότητα παγίδευσης των τηλεφώνων iPhone που ως γνωστόν..
διαθέτουν δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Με αυτή την παγίδευση μπορεί κάποιος να κρυφακούει όσα ο κάτοχος της συσκευής συζητά, ακόμη και όταν έχει κλειστή τη συσκευή του! Μετά την αποκάλυψη ειδικοί έσπευσαν να υποδείξουν έναν τρόπο ώστε να παρεμποδίζεται αυτή η παγίδευση των iPhones.
Το εμφύτευμα
Η παγίδευση στην οποία αναφέρθηκε ο Σνόουντεν γίνεται με μια τεχνική που είναι γνωστή στον κόσμο των υποκλοπών με τον όρο «εμφύτευμα». Το εμφύτευμα στο οποίο αναφέρεται ο Σνόουντεν λειτουργεί με τρόπο τέτοιο ώστε να νομίζει ο κάτοχος της παγιδευμένης συσκευής ότι αυτή είναι απενεργοποιημένη ενώ στην πραγματικότητα είναι σε (κρυφή) λειτουργία και δέχεται εντολές όπως επί παραδείγματι να ενεργοποιήσει το μικρόφωνο.Ετσι ο υποκλοπέας μπορεί να ακούει ό,τι συζητά ο κάτοχος της συσκευής.
Το εμφύτευμα έχει την μορφή λογισμικού και μπορεί να τοποθετηθεί σε μια συσκευή είτε αν αποκτήσει κάποιος απευθείας πρόσβαση σε αυτήν για να το τοποθετήσει είτε από μακριά, αν η συσκευή συνδεθεί με το διαδίκτυο ή μέσω του συστήματος συχνοτήτων στις οποίες λειτουργεί η συσκευή. Το εμφύτευμα μπορεί να είναι επίσης και κάποιο εξάρτημα για την τοποθέτηση του οποίου απαιτείται φυσικά απευθείας πρόσβαση στο επίμαχο κινητό.
Πώς θα προστατευθείτε....


Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr