Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

15χρονος δημιούργησε λογισμικό που κυνηγά τον καρκίνο

tromaktiko13358 Ένας 15χρονος δημιούργησε λογισμικό που κυνηγά τον καρκίνο Ένα λογισμικό που μπορεί να προβλέπει, με ακρίβεια διπλάσια από τα υπάρχοντα, πόσο ενδέχεται να σχετίζονται οι μεταλλάξεις ενός γονιδίου με τον καρκίνο, δημιούργησε 15χρονος από τις ΗΠΑ, κερδίζοντας την πρώτη θέση και 55 χιλιάδες ευρώ, στη φετινή Διεθνή Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας της Intel. Την ίδια στιγμή, οι Έλληνες μαθητές δίνουν πανελλήνιες. Με ένα πρόγραμμα για ηλεκτρονικούς υπολογιστές που αξιολογεί πόσο επιβλαβείς είναι οι καρκινικές μεταλλάξεις σε συγκεκριμένο ανθρώπινο γονίδιο, ο χαρισματικός.....
15χρονος μαθητής Nathan Han, κατέκτησε την πρώτη θέση (βραβείο Gordon E. Moore), στη Διεθνή Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας της Intel, για το 2014.
Αφορμή για να αρχίσει ο νέος επιστήμονας από τη Βοστόνη να επεξεργάζεται πιθανά σχέδια που έχουν να κάνουν με την καταπολέμηση της νόσου, υπήρξε η διάγνωση μίας καλής φίλης της μητέρας του με καρκίνο στις ωοθήκες. Άλλωστε, σύμφωνα με δηλώσεις του στο Fastcoexist, είναι γοητευμένος από τη βιοπληροφορική εδώ και καιρό.
Τελικά, τον περασμένο Ιανουάριο, o Nathan Han κατέληξε στη δημιουργία ενός προγράμματος που αξιολογεί πόσο επιβλαβείς είναι οι μεταλλάξεις σε ένα από τα πιο καλά μελετημένα γονίδια στο ανθρώπινο γονιδίωμα, το BRCA1, που έχει βρεθεί ότι σχετίζεται, συχνά, με τους καρκίνους στις ωοθήκες και στο στήθος.
Χρησιμοποιώντας πληροφορίες από δημόσιες βάσεις δεδομένων, αποδεικνύοντας, παράλληλα, τη....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr