Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Ο πλανήτης μας βρίσκεται σε μία μετατόπιση του φλοιού

Από μια κοινή μελέτη που διεξήχθη από Νορβηγούς και Γερμανούς επιστήμονες φαίνεται ότι ο πλανήτης μας διανύει μια πραγματική ολίσθηση των μαζών που θα μπορούσε να προκαλέσει μια "αληθινή πολική" (μετανάστευση των πόλων).
Θεωρία που εξηγεί το γεγονός ότι η στερεά μάζα του πλανήτη μας είναι αυτή που υποβάλλεται σε μια αλλαγή της εποχής στο κέντρο της και τα υγρά της ...στροβιλίζονται στον πυρήνα του πλανήτη μας.
Ένα τέτοιο φαινόμενο θα επηρεάσει τον άξονα της Γης, που θα έχει την τάση να κλίνει για να αντισταθμίσει αυτή την ανισορροπία, αλλά αυτό το φαινόμενο, δεν θα πρέπει να συνδέεται με τη δυναμική των τεκτονικών πλακών ή τις διαταραχές του μαγνητικού πεδίου.
Το φαινόμενο αυτό παρατηρήθηκε από την παρακολούθηση των (hot spots) καυτών σημείων του πλανήτη, που παρουσιάζουν δραστηριότητα. Οι μάζες του φλοιού της Γης, πρέπει να υποβάλλονται σε μια αλλαγή με σχέση με το υγρό μέρος του πλανήτη, με αποτέλεσμα τον εκτοπισμό ολόκληρης της δομής του, και την αύξηση της ηφαιστειακής σεισμικότητας σε παγκόσμια κλίμακα.
πηγή αρθρου